Amgen Türkiye ve Gensenta Yalnızca Dünya Kadınlar Günü’nde değil, Her gün “Ön Yargıları Kırıyor”

Kadınların ekonomik ve toplumsal hayata hem etkin hem de eşit bir şekilde katılımını sürdürülebilir kalkınmanın gereği olarak gören Amgen Türkiye ve Gensenta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel etkinliklerle kutladı. Amgen, toplumsal cinsiyet ön yargılarına meydan okumak üzere tüm dünyada International Women’s Day platformu tarafından yürütülen “#ÖnYargılarıKırıyoruz” kampanyasına da destek verdi. 

 

Toplumda eşitliğin sağlanmasını, sürdürülebilir kalkınmanın gereği ve temel insan hakkı olarak gören Amgen Türkiye ve Gensenta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şirket içinde hayata geçirdiği aktivitelerle kutladı. Amgen, International Women’s Day (IWD) platformunun herkesi cinsiyet eşitliğine dayalı bir dünyaya davet ettiği “ÖnYargılarıKırıyoruz” hareketine de destek verdi. Etkinlikler kapsamında Amgen ve Gensenta çalışanları, kollarını çapraz yaparak çekildikleri pozlar ile desteklerini ortaya koydu. 8 Mart’ta şirket içinde paylaşılan çeşitli deneyimler ve hikayeler eşliğinde toplumsal cinsiyet eşitliğinde ön yargı engeli konusunda farkındalık yaratmak hedeflendi.

 

“Toplumsal cinsiyet eşitliğinde #ÖnYargılarıKırıyoruz”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çalışanları ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitliğinde ön yargı konusunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten Amgen Türkiye ve Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman “Sıradışı Kadın Liderler Programı (WE2) ile kadın çalışanlarımızın liderlik becerilerinin gelişimine ve kariyer yolculuklarına katkıda bulunan bir şirket olarak hem şirketimizde hem de toplumda fayda yaratmak amacıyla bu yıl da Kadınlar Günü’nde pek çok farkındalık çalışmasına imza attık. Çalışanlarımız ile birlikte kollarımızı çapraz yaparak, IWD’nin kampanyasına dahil olduk. Kadınlarımız; toplumda, şirketlerde ve evde ön yargılar ile karşılaşabiliyor. Bu ön yargıları hep birlikte kırabilir; eşitlikçi ve kapsayıcı, farklılıklara değer verilen bir dünya inşa edebiliriz” diye konuştu.

 

Amgen ve Gensenta’nın düzenlediği“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Ön Yargıları Kırıyoruz” seminerinde “Ön Yargı Nedir? Bizi Nasıl Etkiler” konularına değinilirken, General Electric (GE) Yönetim Kurulu Başkanı Canan M. Özsoy ilham dolu yolculuğunu ve hikayesini paylaştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı