BÜYÜKŞEHİR’İN KADIN TEMİZLİK PERSONELLERİ TAKDİR TOPLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın temizlik personelleri, vatandaşların ve esnafın takdirini topluyor. Onlardan biri de 2,5 yıldır temizlik görevlisi olarak çalışan Ebru Çetin. Mıntıka alanı Zeytinlibahçe Caddesi ve Ziyaret Sokağı olan Çetin, titiz çalışması, güler yüzü ve sempatik tavırları ile bölge esnafının ve vatandaşların takdirini topluyor. Mesai saati 07.00 olmasına rağmen 06.00’da iş başı yapan Çetin, “Sokakları evim gibi temizliyorum” diyor.

 

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın temizlik personelleri, vatandaşlardan da esnaftan da takdir topluyor. O çalışanlardan biri de 2,5 yıldır Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Ebru Çetin. Çalışma bölgesini evi gibi temizleyen Çetin, güler yüzü, sempatik tavırları ile de bölge sakinlerinin ve esnafın sempatisini kazandı.

 

Güler yüzü ve çalışkanlığı ile bölge sakinlerinin takdirini topluyor

 

Toroslar ilçesinin Hamzabeyli Mahallesi’nde yaşayan 43 yaşındaki Ebru Çetin, işini aşkla yapan örnek personelden yalnızca biri. Çetin’in mıntıkası ise Akdeniz ilçesinde Zeytinlibahçe Caddesi ve Ziyaret Sokağı. Mesaisi sabah 07.00’de başlamasına rağmen saat 06.00’da iş başı yapan Çetin, sorumluluğunda bulunan cadde ve sokakları evi gibi temizleyerek pırıl pırıl yapıyor. Ebru Çetin’in işine olan bağlılığı bölge halkı ve esnafın takdirini topluyor.

 

“Sokakları kendi evim gibi temizliyorum”

 

İşini severek yaptığını söyleyen ve “Saat 06.00’da buradayım. Normalde 07.00’de başlıyoruz. Gelir gelmez eşyalarımı hazırlıyorum, kıyafetlerimi düzeltiyorum” diyen Ebru Çetin, “Ben işe başladığımdan beri herkese ‘merhaba’, ‘günaydın’ derim. Kendimi bildim bileli hep böyleyim. Sokakları kendi evim gibi temizliyorum. Ben 2,5 yıldır buradayım. Buradakileri ailem gibi görüyorum” diye konuştu.

 

“Başkanımız biz kadınları işe aldı. Ekmeğimizi kazanıyoruz”

 

Esnafın da kendisine saygı duyduğunu ve yerlere çöp atmadığını ifade eden Çetin, “Çok saygılılar, yerlere çöp attıklarında, ‘kusura bakma ablacığım, bir daha yapmayız’ diyorlar” ifadelerini kullandı. Çetin, kendisine iş imkânı sağlayan Başkan Vahap Seçer’e de teşekkür ederek, “Allah razı olsun ondan. Bizi işe aldı, kadınlarımızı. Ekmeğimizi kazanıyoruz. Başkanımızı çok seviyorum” dedi.

 

“Temiz bir çevre için elinden geleni yapıyor”

 

Mezitli Koop.’ta şoförlük yapan esnaflardan biri “Ebru Hanımdan memnunuz. Sokağımızı güzel temizliyor. Maşallah çalışkan bir bayan. Sabah 6’da geliyorum. Devamlı yollarda görüyorum hanımefendiyi. Hiç oturduğunu görmedim daha. Güler yüzlü, esnafla diyaloğu güzel” derken, bir diğer esnaf ise “Allah razı olsun, işinde gücünde. Temiz bir çevre için elinden geleni yapıyor” diye konuştu