Gölcük’te eski Aylan Petrol yanındaki 6 katlı binanın yıkımına başlandı

Gölcük genelinde onarım ve güçlendirmesi yapılmayan orta hasarlı binalar ile vatandaşların can güvenliğini tehdit eden, sosyal riskler oluşturan metruk binaların yıkımı sürüyor.

 

Gölcük Dumlupınar Mahallesi D-130 karayolu kenarında bulunan ve 1999 Gölcük depremi sonrasında üst katları tamamlanamayarak atıl halde kalan, 6 katlı binanın yıkımı bugün başladı. Gölcük Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yıkıma hazırlık konusunda yasal prosedürün tamamlanması ile yıkım çalışmalarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle başlandı. Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının bir hafta içinde tamamlanması hedefleniyor.

 

BAŞKAN SEZER’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yıkım çalışması yapılan alana girerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Sezer, “Destekleri nedeniyle; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

YIKILAN BİNA SAYISI 90’A ULAŞACAK

Çalışmanın tamamlanması ile birlikte; Denizevler’deki 50 bina, eski sanayi alanındaki binalar hariç; orta hasarlı ve vatandaşların can güvenliğini tehdit eden, sosyal riskler oluşturan metruk 90 bina yıkılmış ve enkazı kaldırılmış olacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı