Hürriyet Bizimle’de Ceyhun Yılmaz ile Hayata Dair

Her hafta Youtube kanalında yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ programının bu haftaki konuğu Ceyhun Yılmaz, moderatör Fulya Soybaş ile hayata ve mizaha dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

‘Hürriyet Bizimle’ programının bu haftaki konuğu Ceyhun Yılmaz, yeni radyo programını ve sektörün değişimini anlattı. Uzun yıllar sonra yeniden akşam saatlerinde radyo programı yapmaya başlayan Ceyhun Yılmaz işine karşı büyük bir tutku ve heyecan beslediğini anlattı. 

 

90’lı yılların popüler meslekleri arasında yer alan radyoculuk sektörünün yıllar içindeki değişimini değerlendiren Ceyhun Yılmaz, ‘’Artık Radyo ve Televizyon bölümü öğrencileri radyocu değil, Youtuber olmak istiyorlar. Aslında bu cümle bile çok fazla şeyi ifade ediyor. Ben özel radyo programcılığının ikinci kuşağına denk geldim. O zamanlar hala tadı vardı. Şu an baktığımızda radyo programlarının hala hastaları var ancak olunmak istenilen bir meslek değil’’ dedi. Ünlü radyocu, ‘’Sosyal medya entegrasyonunu sağlayamayan hiçbir yayıncının ileride var olabileceğine inanmıyorum. Ancak dönüşüme ayak uyduranlar ayakta kalacak” dedi ve “Peki bu değişimi gerçekleştirdiğimizde radyo gerçekten radyo olarak mı kalacak?” diye de sordu. 

 

Meslek hayatı boyunca yazarlık, oyunculuk ve radyoculuk yapmış Ceyhun Yılmaz, kendisini bir ‘iknatör’ olarak değerlendiriyor. Yaptığı her işin ortak noktasını kendisine sıfır noktasına gelen insanları kendi bildiği noktaya getirmek, onları ikna etmek olarak değerlendiriyor. İletişimde mizahın önemine değinen Ceyhun Yılmaz, “Mizah yaparken bir kültürün ince çizgilerine, kutsallarına ve kırmızı çizgilerine dikkat etmeliyiz çünkü neye güldüğünüz zekanızı nasıl güldüğünüz ise kültürünüzü belli eder” sözleriyle mesleğinin inceliklerini anlattı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı