Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Seçimli Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 15 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 11.00'de Malkara Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Seçimli Genel Kurul Toplantısına; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hasibe Hatip, muhtarlar, Malkara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve öğrenciler yer aldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın ardından Divan Kurulu Seçimi gerçekleştirildi.

Yapılan seçim sonucu Divan Kurulu Başkanı seçilen Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay konuşmalarını gerçekleştirdi.

Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay konuşmalarının ardından konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Sayın divan, Kent Konseyimizin değerli üyeleri ve Malkara’mızın geleceği olan değerli öğrencilerimiz öncelikle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Kent Konseyinin kuruluş amacı hemşehrilerimiz ile idareyi bir araya getirerek toplumun genel sıkıntılarını şehrimizin yönetiminde söz sahibi olanlara doğru bir şekilde aktarabilmektir.

Malkara’mızın ihtiyaçlarını belirleme noktasında ve Malkara’mızın geleceği için yapılacak işler konusunda artık hepiniz söz sahibi olacaksınız.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin kurulmasından dolayı gerçekten çok mutluyum. Meclisin kurulmasında emeği geçen başta Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel’e ve Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay’a teşekkürlerimi iletiyorum.

Gelecek planlamalarımızda çocuklarımızın ilçemiz ile ilgili planlamalarda aktif rol almalarını sağlayarak, kenti için hayali ve gelecek hedefi olan çocuklarımızla aydınlık geleceğimize hep birlikte yürüyeceğiz. Göreve gelecek olan Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un ardından konuşma yapan Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ise, yapılan seçimin hayırlı olmasını temenni ederek, göreve gelecek olan Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel’in yapmış olduğu konuşmanın ardından Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı seçimi yapıldı.

Seçim sonucunda Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Melis Bayır seçildi.

Malkara Kent Konseyi Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu

Başkan – Melis Bayır

Başkan Yardımcısı – Özüm Arslan

Sekreter – Emre Doruk Çetin

Melisa Balaban

Furkan Ahmet Güler

Şevval Özer

Metehan Can

Rüzgâr Öztürk

Defne Yılmaz

Zeynep Beyza Metin  

Beyza Örs       

Yedek Üyeler

Azra Mataş

Emirhan Dinç

Enes Yurdakul 

Yaren Özdemir

Belkıssu Sarvan

Beyzanur Engin

Defne Karataş

Can Güleç

Naz Duru Pöge

Nevanur Buruk

Nisa Saltık

Çocuk Meclisi Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapılan istişarelerin ardından son buldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı