Tohum Otizm Vakfı Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 135. özel eğitim sınıf açılışı, Mardin’de İlkay Gündoğan desteğiyle gerçekleşti.

Manchester City’nin yıldız futbolcusu İlkay Gündoğan desteği ile Mardin’de Kocatepe İlkokulu’nda otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel materyal donanımlı sınıf açılışı gerçekleşti.

 

Tohum Otizm Vakfı Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 135. özel eğitim sınıf açılışı, Mardin’de İlkay Gündoğan desteğiyle gerçekleşti.

 

 

İlkay Gündoğan desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı 20 Aralık Pazartesi günü gerçekleşti.  

 

Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 135. özel eğitim sınıf açılışı Mardin’de İlkay Gündoğan desteğiyle 20 Aralık Pazartesi günü Kocatepe İlkokulu’nda gerçekleşti. 

 

Manchester City’nin yıldız futbolcusu İlkay Gündoğan desteği ve Mardi İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan,  Artuklu Özel Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Aras, Artuklu Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ümit Selçuk, Mardin/Artuklu Rehberlik Araştırma Merkez Müdürü Mesut Adıyaman, Kocatepe İlkokulu Müdürü Gülizar Nergiz, Manchester City’nin yıldız futbolcusu İlkay Gündoğan (online), Tohum Otizm Vakfı Genel Müdür Vekili Özgül Gürel katıldı.

 

 

Manchester City’de forma giyen, oynadığı futbol ile ülkemizi gururlandıran İlkay Gündoğan otizmli çocukların yanında!

 

Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerine imzalı formaları ulaştırarak otizmli çocukları desteklemeye başlayan, geçtiğimiz ay İzmir’de açtığı özel eğitim sınıfı ile Tohum Otizm Vakfı Sınıf Donanımı Projesine destek veren İlkay Gündoğan, Mardin’de açtığı ikinci özel eğitim sınıfı ile otizmli bireylere destek olmaya devam ediyor. Otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışına yoğun maç katılımı nedeniyle online katılan İlkay Gündoğan “Bugün kalbim Mardin’de, heyecanım ve mutluğum tarifsiz. Biliyoruz ki otizmin tek çaresi eğitim. Otizmli çocuklarımızın eğitime ulaşmalarını sağlayan, devlet okullarının özel eğitim sınıflarına materyal desteği sağlayan bu anlamlı projede olmak benim için büyük gurur. Mardin’de özel çocuklarımızla ilk fırsatta bir araya gelmeyi umuyorum. Onların her zaman yanındayım. Özel çocuklarımızla bu güzel proje ile beni buluşturan Tohum Otizm Vakfı’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi

 

 

Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir.

 

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 44’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdür Vekili Özgül Gürel, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında yaklaşık 500.000 otizmli çocuk – genç var ve bunların sadece 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkânlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.

 

Tohum Otizm Vakfı tarafından özel eğitim sınıflarının ideal hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında bugüne kadar; İstanbul, Diyarbakır, Batman, Manisa, Mardin, Artvin, Antalya, Balıkesir, Muş, Van, Bursa, Ankara, Ardahan, Manisa, Şanlıurfa, Muğla ve Konya gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde 135 özel eğitim sınıfı açılmış, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler verilmiştir.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı