YAŞ ALMIŞLAR, KENDİ GÜNLERİNDE ŞARKILARLA TÜRKÜLERLE EĞLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Merkez ile Tarsus Emekli Evlerinde konser düzenledi. Yaşlı Destek Birimi’ne kayıtlı yaş almışların da yer aldığı etkinliğe katılanların kimisi şarkılara alkışlarla eşlik ederken, kimisi de oynayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almışlara yönelik düzenlediği etkinliklerle hem bilinçlenmelerini hem de sosyalleşmelerini sağlıyor. Yakın zamanda gerçekleştirilen Dünya Alzheimer Günü’nden sonra 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla konser etkinliğinin düzenlendiği Merkez ve Tarsus Emekli Evlerinde üyeler, Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği şarkılarla neşelendi, eğlendi. Kimi yaş almışın oynayarak kiminin ise alkışlarla şarkılara eşlik ettiği etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Yaş almışların hayata katılımlarını ve sosyal açıdan daha aktif olmalarını sağlamak adına Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Emekli Evi tarafından düzenlenen etkinlikte, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Yaşlı Destek Birimi’ne kayıtlı yaş almışlar da yer aldı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği şarkılarla kimi zaman eğlenen kimi zaman hüzünlenen yaş almışlar, Büyükşehir sayesinde unutamayacakları bir gün daha yaşadı.

“Mersin’de hiç kimsem yok ama arkamda belediye var”

Etkiliği evine musluğunu tamir etmeye gelen Yaşlı Destek Birimi personelinden öğrendiğini ifade eden ev hanımı Fatma Emran, Mersin’de yalnız yaşadığını ve kimsenin olmadığını söyledi. Emran, etkinliği çok beğendiğini belirterek, “Mersin’de tekim, hiç kimsem yok ama arkamda belediye var. Her şeyimle belediye ilgileniyor. Her gün arıyorlar, sağlığımı, halimi, hatırımı soruyorlar. Ne ihtiyacım varsa karşılanıyor. Ben çok memnunum Vahap Başkanımdan. Ben evde tek olduğum için çok bunalıyorum. Belediye bana moral veriyor. Her şeyimde destek oluyor. Her zaman da Vahap Başkan’ın arkasındayız” dedi.

“Hiçbir belediyenin yaşlılar için böyle zarif etkinlikler yaptığına şahit olmadım”

Kimya Mühendisi emeklisi Müzeyyen Çetinkaya, “Ben 20-25 yıllık emekliyim ama hiçbir belediyenin emekliler için, yaşlılar için böylesine ince, böylesine zarif etkinlikler yaptığını şahit olmadım. Vahap Seçer’i çok takdir ediyorum. İnce ince Mersin’i işliyor bir sanatçı gibi. Bunun farkındayız, herkes farkında” diye konuştu.

Hatırlanmak, anılmak, sevildiğinizi hissetmek çok güzel bir duygu”

Özel sektörden emekli olan Aysel Yeni, etkinliklere çok sık olmasa da katılmaya özen gösterdiğini belirterek, “Çok keyif alıyorum, çok mutluyum. Hatırlanmak, anılmak, sevildiğinizi hissetmek çok güzel bir duygu. Başkanımız Vahap Seçer, buradaki arkadaşlar, sizler bize enerji veriyorsunuz. Bu enerjiyle biz de kendimizi daha sağlıklı, daha dinç, daha sevilen hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıllarca tütün fabrikasında çalıştığını belirten Cevat Kopkin ise “Çok güzel bir ortam. Millet eğlensin diye böyle bir etkinlik yapmışlar. Bunu başka bir insan yapamaz. Bu kadar insanı bir araya toplamak bile zor. Şuraya bakın hepsi yaşlı insanlar. Bunları sevindirmek bile çok güzel bir şey. Bir gülmeleri, alkış vurmaları çok güzel bir şey” cümleleri ile duygularını ifade etti.

“Biraz da stres atalım dedik”

Mersin İHH Arama-Kurtarma İl Başkanı emekli Ahmet Tatar, “Emeklilere güzel günler yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer nezdinde tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Eğlenmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir