ALİ MAHİR BAŞARIR’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
Bugün halkın egemenliğinin, çağdaş, uygar Türkiye’nin kuruluşunun ilk adımı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yıldönümü. Böylesine önemli bir günü, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünya çocuklarına armağan etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, 29 Ekim 1923 ‘te ilan edilecek olan Cumhuriyetimizin ilk işaret fişeğidir.
Unutulmamalıdır ki Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılması, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına, saltanatın sonlandırılmasına, egemenliğin saraylarda değil halkın kendisinde olmasına neden olmuştur. Bu sebeplerle TBMM’nin kuruluşunun anlamı ve önemi büyüktür.
Böylesine anlamlı bir günde toplum olarak da şu anda ihtiyacımız olan barış, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmeliyiz. Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının canla başla çalışarak ortaya koydukları Cumhuriyetimizin kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkmalıyız.
Bugün her yerde 23 Nisan’ın coşkusunu yaşatacağız. Her yerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlayacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Meclisimizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla, özlemle, minnetle anıyor; herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.