Kadınlar başkanlarını seçti
Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimi gerçekleştirildi. 68 delegenin oy kullandığı seçimde ilksen Sorguç ile Belgin Gürağaç başkanlık için yarıştı. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Gürağaç 19’a karşı 45 oyla başkanlık yarışını kazandı.
MERSİN (TANIK HABER)-Mersin Kent Konseyi’nde seçim heyecanı yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seçimde kent konseyinin bileşenleri olan meslek odaları, baro ve çeşitli derneklerin temsilcilerinden oluşan 68 delege oy kullandı. Kentimizde ilk kez gerçekleşen seçimde 19’a karşı 45 oyla Belgin Gürağaç, İlksen Sorguç’a karşı başkan olarak seçildi. İkinci etap oylamada ise yürütme kurulu seçimi yapıldı. Belgin Gürağaç’ın ekibi salonda hazır bulunan delegeler tarafından kapalı zarf usulü yapılan oylamada Yürütme Kurulu olarak görevlendirildi. Türk Kadınlar Konseyi Mersin, Bağımsız Kadın Derneği, TMMOB, Günebakan Kadın Derneği, Mimoza Kadın Derneği, Anka Üreten Kadın Derneği, Yeniden Sosyoloji Derneği, 7 Renk LGBTİ Derneği ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi temsilcileri Kadın Meclisi Yürütme Kurulu olarak Belgin Gürağaç’ın başkanlığında seçim sürecini tamamladı.

Başkan Gürağaç seçimle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kent konseyleri, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin önceliklerinin, sorunlarının tartışıldığı ve çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yönetişim mekanizmalarıdır. Kadına yönelik şiddete karşı, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için kalıcı çözümlerin ancak kadınların katılımı ile mümkün olabileceğini, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin yöntemleri ile çalışmayı, böylelikle demokrasinin gelişmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliği arasında koparılamaz bağı sağlamlaştırmayı Kent konseyi yönetmeliğinde belirtilen yönetişim ilkelerine bağlı kalarak, demokratik ve çoğulcu katılımcılığı harekete geçirerek eşitlikçi ve güvenli bir Mersin için çalışmalarını sürdürmeyi hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.
