Mersin İstişare Kulübü ‘Eğitim’ başlığıyla toplandı
Suphi Öner Öğretmenevi’nde Mersin İstişare Kulübü üyeleri, “Nasıl Bir Birey, Nasıl Bir Toplum ve Nasıl Bir Eğitim” konusu hakkında interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.
Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Prof. Dr. Umut Orhan, Prof. Dr. Yaşar Erjem, Prof. Dr. Yusuf Zeren, Prof. Dr. Kemal Birdir, Prof. Dr. Halil Kumbur, Prof. Dr. Erkan Aktaş, Prof. Dr. Erhan Ünlü, Kişisel Gelişim Uzmanı Yazar ve Eğitmen Güray Gökal, İş İnsanı Burak Uçar, Antrenör Murat Ali Kaya, İş İnsanı İsa Çani, Makine Mühendisi Aydın Keskin, Yüksek Gıda Mühendisi Yeşim Ersan, Yönetim Danışmanı Buket Küçükbey, Pazarlama Uzmanı Cengiz Gündüz, Emlak Müşaviri Aydın Karaduman, TISİAD YK Başkanı M. Salih Çelik, AKOD Başkanı Tarık Ciğer, Vergi Müfettişi Rıdvan Arslan, Sanayici Mustafa Asparuk, Gayrimenkul Danışmanı Serdar Kılıç, Dış Ticaret Uzmanı Hüseyin Harbiyeli, İngilizce Öğretmeni Arif Özdemir katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin İstişare Kulübü Başkanı Ferudun Gündüz, eğitimin yaşamsal bir konu olduğunu belirterek, Bir toplumu dizayn ederken sağlıklı, çağdaş bir eğitim sistemi kurulduğu taktirde daha ileriye gidiliyor, ülke daha rahata kavuşuyor. Daha nitelikli insanlar işin başına geliyor. Daha dürüst bir yönetim sergilenebiliyor ve liyakatin esas olduğu bir toplum dizayn edebiliyoruz. Olmadığı takdirde birçok Ortadoğu ülkesinde gördüğümüz ve zaman zaman Türkiye’de de gördüğümüz gibi ortaya kötü bir sonuç çıkıyor. Onun için toplumsal yaşamda eğitim çok önemli. Bu açıdan hem Türkiye’deki eğitim sistemini incelemek hem de mevcut olan problemler nelerdir bunları bilmek gerekiyor. Aynı şekilde dünyada şu an çok iyi eğitim sisteminin uygulandığı ülkeler var. Singapur, Almanya ve Finlandiya gibi. Bu toplantıda bu modeller gibi konuşma şansımız olacak. Dedi.
Programın ana konuşmacısı Prof. Dr. Binali Tunç, eğitim düşüncesinin kökeni ve farklı yönlerden çeşitliliği üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
Tunç, sunumunda eğitim kelimesinin kökeni ve tarihte yaşamış düşünürlerin, felsefecilerin eğitim üzerine sözleri ve düşüncelerinden yola çıkarak eğitimin tarihsel sürecini ve günümüz dünyasında eğitim kavramının geldiği noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.